MicroStrategy CEO zegt: ‚Bitcoin schalen zijn net zo goed als waardeopslag‘.

De grootste adoptie van Bitcoin in 2020 veranderde 78.338 off-chain transacties in slechts 18 on-chain transacties, waarbij MicroStrategy de schaalbaarheid prees.

Bitcoin (BTC) als een winkel van waarde „schaalt prima“, heeft de CEO van het bedrijf dat net 38.250 BTC heeft gekocht, gezegd.

In een tweet op 17 september onthulde Michael Saylor meer informatie over de dramatische lancering van MicroStrategy in Bitcoin.

Saylor prijst Bitcoin aan als een schaalbare waardeketen.

MicroStrategy heeft sinds zijn eerste aankoop in augustus voortdurend de krantenkoppen gehaald en heeft nu meer dan 400 miljoen dollar aan reservekapitaal geruild van USD naar BTC.

Een interview tussen Saylor en Morgan Creek Digital mede-oprichter, Anthony Pompliano, onderstreepte deze week zijn betrokkenheid, die eerder zeer sceptisch was over Bitcoin.

Nu is zijn geloof in de technische fundamenten van het netwerk – en de toekomst ervan – zeker. Het probleem van schaalvergroting om aan de vraag te voldoen, bijvoorbeeld, is een non-issue voor Saylor dankzij transacties buiten de keten.

De initiële buy-in van MicroStrategy – 21.454 BTC voor 250 miljoen dollar – was daar een voorbeeld van.

„We verwierven 21.454 BTC via 78.388 off-chain transacties en beveiligden het vervolgens in de koelcel met 18 on-chain transacties“, schreef hij.

„#Bitcoin schalen zijn net zo goed als een waardeopslag.“

Woo: 2021 kan het jaar zijn van de MicroStrategy Bitcoin-trekkers…

Voortzetting, Saylor beschreef een status-quo waar on-chain transacties voor grote investeerders een zeldzaamheid zullen blijven:

„Als #Bitcoin wordt behandeld als een kasreserve-actief, gebaseerd op ons model, zal 99,98% van alle transacties buiten de keten plaatsvinden, en zullen de activa met risico’s 99,92% van de tijd in de koelcel liggen.“

Off-chain transacties via oplossingen zoals het Lightning Network maken het mogelijk dat het transactievolume van Bitcoin toeneemt zonder dat er volume aan de blokketen wordt toegevoegd en dat de kosten worden verhoogd om de mijnwerkers aan te spreken.

In zijn populaire boek The Bitcoin Standard stelt Saifedean Ammous eveneens dat activiteiten buiten de keten de norm zullen worden zodra Bitcoin een veel grotere gebruikersbasis krijgt.

Dat zou eerder vroeger dan later kunnen gebeuren. Na het Pompliano-interview pikte statisticus Willy Woo Saylor op, waarbij hij de 35.000 beursgenoteerde bedrijven met een reserve aan kasreserves van $5 biljoen in de wereld belichtte.

„Als anderen het voorbeeld van MicroStrategy volgen en zelfs maar 1% van dat kapitaal in BTC terechtkomt, is dat genoeg om de Bitcoin-pet tot $2T op te blazen“, twitterde hij.

Woo voegde eraan toe dat, gezien MicroStrategy er zes maanden over deed om de overstap naar Bitcoin goed te keuren, alle copycat-bewegingen in 2021 aan de oppervlakte zouden komen.