Is Alt Season Set to End? Borden wijzen naar marktomkering

  • Het Alt-seizoen zou snel kunnen aflopen als de zwakte van Bitcoin iets is om aan voorbij te gaan.
  • De traditionele markten zien er ook slecht uit, wat suggereert dat er een grotere correctie op het spel staat.
  • De Coronavirus-pandemie blijft in de VS verergeren, waardoor beleggers worden afgeschrikt…

Alt seizoen heeft gezien dat veel cryptocurrency handelaren eindelijk een aantal grote bucks te maken in de afgelopen weken, maar er zijn tekenen dat het zou kunnen komen tot een einde en een hele markt omkering zou kunnen zijn in de vleugels. We analyseren de crypto-markten en de bredere economische situatie om te zien waarom we op het punt staan om afscheid te nemen, niet alleen om het seizoen te veranderen, maar ook om vier maanden van economische opleving wereldwijd.

Alt Season Undermined by Reliance on Bitcoin

Het eerste teken dat het alt-seizoen voor onze ogen zou kunnen verdwijnen is de totale crypto-marketcap, waarvan we gisteren in een bericht het belang hebben besproken. De totale marktkapitalisatie heeft de in januari 2018 ingestelde weerstandslijn opnieuw niet kunnen opheffen, wat het idee versterkt dat er, na de opleving vanaf maart, niet de wens is om deze lijn te overschrijden en de opwaartse trend voort te zetten.

Zoals we gisteren al zeiden, betekent dit dat degenen die aan de zijlijn zitten nog niet klaar zijn om hun geld in de crypto-markt te steken, wat geen goed teken is – ze zijn ofwel onzeker over de kracht van de markt of ze zijn er zeker van dat er lagere instapmomenten komen, dus ze houden zich in.

Dit sentiment wordt weerspiegeld in de huidige prestaties van Bitcoin, waarbij sinds begin juni voortdurend lagere pieken in de markt worden gezet.

Het is duidelijk dat ook Bitcoin niet de kracht heeft om echt door de neerwaartse trend heen te schoppen. Op een lager tijdstip naderen we een kritiek punt, waarbij Bitcoin de recentelijk gecreëerde ondersteuning moet vasthouden om een instorting te voorkomen.

Het ziet er niet goed uit voor Bitcoin, en dus ook niet voor de hele crypto-markt, en de reden voor deze onzekerheid kan worden gevonden in de bredere markten en de impact van het coronavirus.

Herstel van de markt slaat toe

De bounce back van de marktbrede crash in maart is spectaculair, met de Nasdaq vandaag raken all-time highs te GLB een 77% sprong in slechts vier maanden, terwijl Tesla en Amazone ook nieuwe hoogtepunten, maar waarschuwingsborden op de loer liggen te midden van deze euforie.

De S&P 500, waar Bitcoin de laatste tijd op een griezelige manier aan gecorreleerd is, slaagde er gisteren niet in om de herstelfrequentie van juni te overtreffen, wat resulteerde in een dramatische afwijzing.

Deze uitgebreide afwijzing lijkt de top van het herstel te kunnen markeren, die sinds juni is afgevlakt en een klassiek dubbel toppatroon biedt. Op dezelfde manier lijkt de Dow Jones Industrial Average op het punt te staan een lagere high in te zetten na zijn herstelbotsing, wat suggereert dat hij ook bijgevuld is.

Dit resulteert meestal in een prijsdaling, tenzij de fundamenten van het actief in kwestie hoop kunnen bieden op een snel herstel.

Verslechterende Coronavirus Crisis Zou Tank Markten

Als we kijken naar de grondbeginselen van het hier besproken goed, namelijk de Amerikaanse economie, is het duidelijk dat hoop het enige is dat we op dit moment niet hebben – coronavirusgevallen hebben in veel staten een recordhoogte bereikt, ziekenhuizen melden volledige capaciteit, en kleine bedrijven sluiten met de duizenden.

De negativiteit rond de Amerikaanse economie kan worden samengevat door Goldman Sachs die beleggers adviseert om schatkistcertificaten met een looptijd van 10 jaar te korten, die sinds de introductie in 1981 en de val van een klif in 2019 in een tamelijk spectaculaire daling zijn geraakt.

Het vooruitzicht van negatieve rendementen is heel goed mogelijk, wat wijst op een economie die op het punt staat in te storten.

Met alle indicatoren die aangeven dat de eerste v-vormige herstelfase voorbij zou kunnen zijn en de Trump administratie vastbesloten is om het land te heropenen ondanks het feit dat de coronavirus pandemie blijft verergeren, is het eerlijk om te zeggen dat het alt-seizoen het verste van onze gedachten zou kunnen zijn in de weken en maanden die voor ons liggen.